Original titel

Jaws

Handlingen.... kort!

Da en kæmpe haj skaber rædsel midt i sommerhøjsæsonen i den lille ferieby Amity, tager den lokal sherif, en marinbiolog og en erfaren hajjæger ud for at dræbe udyret.

Mit syn på sagen

Jeg var så heldig at her i københavn, havde sat den op i deres biograf i en lille uges tid, så jeg skyndte mig at afskaffe mig en billet. For det her er en af mine absolutte yndlings film, og ville på ingen måde misse chancen for at se den i IMAX.

Det var mange år siden jeg sidst havde set den, havde faktisk glemt meget af starten, men mange af højdepunkterne kunne jeg stadig godt huske.

Men hold op, jeg havde godt nok også glemt hvor fantastisk den her film er klippet og hvor dejligt det hele er orkestreret af Spielberg. Hele scenen i starten hvor han tager ind og skal hente ting til at lave skilte af. Er simpelthen for vild, det hele virker naturligt, den måde han bevæger sig ind og ud mellem mennesker, en fryd at se på.

Og så er det jo bare held i uheld at den haj ikke har virket, for det er genialt løst med de her gule plastik tønder. Men når så hajen endelig er der, så virker den bare 100% – armene i vejret for praktiske effekter.

Og skuespillet er sublimt hele vejen rundt, selv Peter Benchley gør det godt i sin lille journalist rolle.

Der er to ting der smider lidt grus i maskineriet – ikke at de trækker noget ned på filmen overhovedet – men det er lidt ærgerligt at der er så tydeligt når de bruger en rigtig haj i optagelserne, det er heldigvis minimalt, men det skær mig lidt i øjnene når de gør.
Og så synes jeg måske den her kæmpe haj kan nå ind på meget lavet vand, det er især tydeligt synes jeg der hvor drengen på luftmadrassen bliver dræbt.

Men som sagt gør det ikke noget for helheden af film, det er og bliver et mesterværk.


Medie:

Rulletekst

Instruktør:
Manuskript: Peter Benchley & Carl Gottlieb 

Fotograf: Bill Butler

Klipper: Verna Fields

Musik:


Police Chief Martin Brody

Quint

Matt Hooper

Murray Hamilton : Mayor Larry Vaughn

Lorraine Gary : Ellen Brody

Peter Benchley : Interviewer

Carl Gottlieb : Ben Meadows

Steven Spielberg : Amity Point Lifestation Worker (stemme – ukrediteret)


| 124 min |

Trailer

De fem stjerner

  • Skuespillet
  • Det visuelle udtryk
  • Lydsiden
  • Opfindsomheden
  • Underholdnings værdien
Overall
5

Kan jeg anbefale den?

Ja! Det er et mesterværk!

IMDb

Dødens gab | December 26, 1975 (Denmark) Resumé: When a killer shark unleashes chaos on a beach community off Cape Cod, it's up to a local sheriff, a marine biologist, and an old seafarer to hunt the beast down.
Land: United StatesSprog: English
Tidligere artikelThe Peacemaker
Næste artikelHamburger Hill