Handlingen.... kort!

Den mystiske hr. Steinmetz kan skabe ting og levende væsner ved tankens kraft. Han kan dog ikke fastholde de levende væsner andet i kort tid. Han vil derfor have en berømt hjernekirurg til at hjælpe ham med en hjerne operation, som skal løse dette problem. Da kirurgen nægter at hjælpe ham, skaber Steinmetz hans dobbeltgænger, som gradvist overtager kirurgens liv.

Mit syn på sagen

Jeg havde aldrig hørt om den her film, før end for et halvt årstid siden. Hvor jeg blev introduceret for både bogen – film er baseret på – om filmen. Den er instrueret af Jens Ravn, som jeg heller andrig havde hørt om. Men jeg hørte kun godt om filmen (og bogen) så jeg var lidt spændt de jeg endelig skulle se den. Så den sammen med min kæreste, som jeg havde givet bogen i jule gave, og som hun havde læst på ingen tid og godt kunne lide. Så forventningerne var helt i top 🙂

Lad mig bare sige med det samme jeg er fuldstændig vild med den, jeg var blæst væk af  det visuelle look, den polske fotograf Witold Leszczynski er for vild, jeg kan slet ikke få armene ned, og så en dansk film fra .

Skuespillet er helt ok, men jeg vil nu fremhæve , han er helt fantastisk i rollen som Steinmetz. Jeg have aldrig set noget med ham før dette, og må indrømme at jeg troede han var sådan en lidt kedelig revy skuespiller, men nej det er han ikke. 

Det er også en super fed historie, enkel og effektiv.

Hvad bed jeg mærke i?

Det er fedt man ikke ved hvor man er, der var intet jeg kunne genkende, ikke engang lufthavnen til sidst.

Kan jeg anbefale den?

Ja, den skal ses!!

Medie: + IMDb Link

Film Klip

Rulletekst

Instruktør: Jens Ravn
Manuskript: Henrik Stangerup
Fotograf: Witold Leszczynski
Klipper:
Lars Brydesen
Musik:
Per Nørgaard

John Price : Steinmetz

Preben Neergaard : Max Holst

Lotte Tarp : Susanne

Årstal: 1969 – Spilletid: 93 min. – Land:

De fem stjerner

  • Skuespillet
  • Det visuelle udtryk
  • Lydsiden
  • Opfindsomheden
  • Underholdnings værdien
Overall
3.9
Tidligere artikelMalibu Express
Næste artikelShotgun