Handlingen.... kort!

Fire historier udspiller sig en nat i København. Der er russeren og hans datter der strander i København på vejen fra Rusland til New York. Der er Leslie Howard Hansen som opsøger sin alkoholiserede bror Bjarne Bent. Der er en stewardesse giftes selv om hun måske er forelsket i en buschauffør. Der er bro vagten der kommer hjem fra ferie og oplever nogle sære ting. I løbet af natten vikles de fire historier ind i hinanden.

Mit syn på sagen

Nøj, hvor havde jeg glædet mig til at gense den her i sin oprindelige udgave – ikke den der tv-klippede version der ligger på DR – men som den var da den gik i biografen. Jeg støttede den på det her boomerang sites, og fik filmen nogle måneder efter.

Det er Wikke og Rasmussen's debut spillefilm, og det er en lille perle i dansk film – hvis du spørg mig – spillet er måske lidt stift, men filmen oser af stemning, musikken er også god. Og så er den bare magisk, jeg kan ikke rigtig sige hvad det er, andet end det er “filmmagi”.

Hvad bed jeg mærke i?

Næhh ikke rigtig noget, der er sikkert et eller andet.

PS: igen er det ikke lykkes mig at finde en trailer til filmen, men jeg fandt noget resumé noget, som jeg tror er fra Tv serien, det kan du så kigge på i stedet for.

PPS: Jeg har faktisk traileren til filmen liggende på 35mm film.

Kan jeg anbefale den?

JA!, Det er noget af det bedste dansk film har at byde på.

 

 

 

Medie: + IMDb Link

Resumé

Rulletekst

Instruktør: Steen Rasmussen & Michael Wikke
Manuskript: Steen Rasmussen, Michael Wikke & Mikael Olsen
Fotograf: Erik Zappon
Klipper:
Peter Englesson
Musik:
Billy Cross, Joachim Holbek, Steen Rasmussen & Michael Wikke

Steen Rasmussen : BB

Michael Wikke : Leslie Howard Hansen

Marianna Rubinchik : Elena Gazarova

Årstal: Spilletid: 90 min. – Land:

De fem stjerner

  • Skuespillet
  • Det visuelle udtryk
  • Lydsiden
  • Opfindsomheden
  • Underholdnings værdien
Overall
3.8
Tidligere artikelPolitiets Hemmelige Våben
Næste artikelVestens Vilde Robotter