Original titel

Weird Science

To nørded venner laver den perfekte kvinde på deres computer.

Da hun kommer til live i den virkelige verden, vender hun op og ned på deres liv.

Det er sjældent at jeg rent faktisk bliver sur når jeg ser en film – kan umiddelbart kun komme  i tank om da jeg var inden og se Batman & Robin for rigtig mange år siden og så den 4. Indy film – men det blev jeg da jeg så den her. Den er dårligt spillet – selv , som jeg elsker, stinker – især Anthony Michael Hall er dårlig, der er en scene på en afro bar ting, hvor han er tå krummende ringe.
Men det er specielt manuskriptet jeg synes er tyndt, det er simpelthen for nem en ide, med en kvinde der kan finde på og få hvad som helst til at ske. Så kan man jo bare frit fylde hvad som helst på. Men stadig er der ting der ikke giver mening, hvad er det f.eks for noget med bedsteforældrene inde i det der skab??
Og så er kvindesynet i denne film virkelig lamt, eneste positive er vel at for engang skyld er det en ældre kvinde over for yngre “mænd”.

Det er vildt nok at , lavede denne film mellem Breakfast Club og En Vild Pjækkedag, som jo begge er 80'er klassiker, i hver fald i min verden.

Og hvad sker der for den danske titel? Man kunne ikke bruge “Skør videnskab”.

På det mere lavpraktiske og personlig plan, så synes jeg ikke er specielt lækker, jo jo hun har da en god figur. Men hendes tænder – ved godt det er virkelig specifikt – er ikke kønne, og her snakker jeg ikke om de er lige eller ej, men de ligner ryger tænder, og minder mig om en nabo vi havde da jeg var knægt, som røg rigtig meget. Og det gør bare at hun ikke er i nærheden af den “perfekte” kvinde for mig, og så ryger lidt af filmens ide jo.

Der er dog et rigtig godt 80'er titel nummer af Oingo Boingo – som jo har i front – det er nok det eneste gode der kom ud af denne film.

PS: og har også en lille rolle i filmen.

PSS:  er musik supervisor.

Kan jeg anbefale den?

Nej, den er rædsom, og kunne du lide den den gang, så skal du heller ikke gense den, men bare blive i troen om at det er en god film.

Medie: + IMDb Link

Instruktør: John Hughes
Manuskript: John Hughes
Fotograf:
Klipper:
, Mark Warner & Scott K. Wallace
Musik:

Anthony Michael Hall : Gary Wallace

Kelly LeBrock : Lisa

Ilan Mitchell-Smith : Wyatt Donnelly

Årstal: Spilletid: 94 min. – Land:

  • Skuespillet
  • Det visuelle udtryk
  • Lydsiden
  • Opfindsomheden
  • Underholdnings værdien
Overall
1.4
Tidligere artikelDelta Force 2
Næste artikelWar of the Roses