Hvordan kender man forskel?

Der er flere måder at se forskel på en og en almindelig salgs film. Det første man skal kigge efter er størrelsen på kassetten. I langt de fleste tilfælde er en Ex-leje større end en salgskassetten, vi snakker ca. 2cm i højden og 1cm i bredden, tykkelsen er som regel den samme.

Her under kan du se forskellen på en salgs og en leje kassette.

(Salg til venstre og leje til højre)

Men der findes også salgskassetter der er i den store størrelse, den til højre i billedet herunder er en salgskassette. Og som du kan se har den praktisk talt samme størrelse som lejefilmen.

En anden ting er at det står som regel altid beskrevet om det er en leje eller en salgs film – eller begge dele – nederst på bagsiden af kassetten.

Hvis der står både leje og salgskassette, så er det min erfaring at det gælder som en ex-leje film.

Det kan også stå inde på labelen på båndet.

Man kan nogle gange også mærke forskel i vægten på selve båndet, et leje bånd kan være tungere end et salgs bånd.
Men det er ret svært at mærke og kræver jo at man har et af hvert, så den metode vil jeg ikke anbefale. Det her er jeg ret sikker på, kun gælder for bånd, ikke Beta og 2000.

Der står faktisk også lidt info omkring det i den der tekst der altid er i starten af båndene. Men igen det kræver jo at du har en maskine til rådighed, og det er jo langt fra alle der har det.

Her er f.eks. teksten fra et Nordisk Film bånd

Jeg er ret sikker på at de samme “regler” gør sig gældende hvis det er Betamax eller Video 2000 det drejer sig om. (på nær lige det der med vægten)

Tidligere artikelStacey!
Næste artikelThe King of Kickboxers