, et navn en hver der bare er en smule film interesseret burde kende, i hvert fald hvis man dyrker lav budget fim – populært kendt som b-film – han har lavet en hulens masse film, i følge IMBb har han haft fingrene  i – som regel som producer – 491 film, hvor af han har instrueret 56. Og så  har han spillet med i 45 film, som regel i mindre roller eller cameos. Det er godt nok en heftig filmografi. Og han lavede film til det sidste, i skrivende stund er der stadig 2 nye film produceret af ham på vej – han produceret sin første film i 1954, så han nåede at lave film i 70 år!

Men han er har også givet mange af de store skuespillere og instruktører, vi lærde at kende op gennem 70'erne, deres første forsøge i filmbranchen. Det er navne som Jack Nicholson, Martin Scorsese, Francis Ford Coppola, Joe Dante og Jonathan Demme, bare for at nævne et par stykker. Så man skal lede længe efter en person der har haft større indflydelse på film verdenen, end Roger Corman.

Mit forhold til ham, er jo meget simpelt, jeg har set en masse af hans film, både de gode, de knap så gode og de virkelig dårlige. Men jeg har især set de film som de instruktører der er startet hos ham, har lavet efterfølgende – så som Godfather, Taxi Driver & Gremlins – og det vil jeg altid huske ham for.

God rejse Hr. Corman
– og tak for alle filmene –

Nogle af mine favoritter

  • Rædsler i Dybet
  • Dødsrace 2000
  • Galaxy of Terror
  • Sorceress
  • Wizards of the Lost Kingdom

klik på billedet & find mere info på ImDb

“In science-fiction films,
the monster should always be bigger
than the leading lady.”

Tidligere artikelStjålne Kroppe
Næste artikelKun de Stærke Overlever