Joe Martin sejler med folk der gerne vil ud og fiske, han bor i en lille by i Sydfrankrig sammen sin kone og steddatter.

Men en dag banker hans fortid på døren i skikkelse af Captain Ross og Co.

Og forlanger at han hjælper dem med at flygte i sin båd, men Joe har ikke helt samme ide.

Så de tager hans kone og steddatter til fange, det skulle de aldrig have gjort.

Jeg har det lidt stramt med den her film, rolle besætningen er jo ret vild, og historien er sådan set også ok. Filmen indeholder også en ret fed biljagt, om end der er en læge inden i bilen som ser lidt underlig ud, han sidder helt stille og med lukkede øje, der er lidt underligt og komisk. Og så er der lide det at efter de – Bronson og Co. – har kørt ned af en bjergskråning og ender ude på vejen igen, ja så er politiet lige i hælene af dem med det samme, hvordan kom de der ned så hurtigt?

Min største hurdle med den her film er at den kvindelige hovedrolle bare er med på den, med det samme. Hendes mand har lige dræbt en anden mand, ret brutalt ude i deres køkken, og oven i det løjet for hende i al den tid de har kendt hinanden, men det er åbenbart helt ok.

Og så er der den sidste skruk, for hvem det er åbenbart vigtigere at dræbe de to kvinder end bare at stikke af med pengene, det indtryk havde jeg nu ikke fået af ham igennem filmen.

Må indrømme at jeg forstår heller ikke rigtig det aller sidste i filmen. Politi – nogle af dem der jagtede ham tidligere – er ved hans bil, og kigger efter chaufføren, de vil fange ham og give ham 6 måneder i fængsel. Det griner Bronson, konen og datteren af  “6 mdr. ha ha” og så går de væk – jeg forstår det ikke.

PS: Den hed “Revenge” på dansk video.

PPS: den er baseret på en roman af Richard Matheson.

Kan jeg anbefale den?

Nej, jeg er ikke vild med den.

Medie: + IMDb Link

Instruktør: Terence Young
Manuskript: Jo Eisinger & Dorothea Bennett
Fotograf: Jean Rabier
Klipper:
Johnny Dwyre
Musik:
Michel Magne

: Joe Martin

Liv Ullmann : Fabienne Martin

James Mason : Captain Ross

Årstal: Spilletid: 94 min. – Land: Belgien, &

Tidligere artikelSteve James
Næste artikelPretty Smart