Original titel

Red Heat

Den russiske politibetjent Ivan Danko, for sin makker – og vist nok ven – slået ihjel af narkobaronen Viktor Rostavili.

Viktor flygter til og Danko bliver sent efter. Her bliver han teamet op med Chiago strømeren Art Ridzik, som er lidt af en karl smart og ikke rigtig gider opgaven med at “passe” på russeren.

Men da hans makker også bliver slået ihjel af Rostavili, bliver det hele pludselig en smule mere personligt.

Igen en film jeg huskede som værende noget bedre. Men den er ski lidt gumpe tung, og noget action fattig af en action film at være.

Man har forsøgt at optimere den klassiske bil jagt, ved at lave en “bil jagt” med greyhound busser, men det virker bare overhovedet ikke vildere/federe, tvært imod, det hele bliver lidt langsomt, ja, ja de kan kører ind i og smadre en masse ting, men gud hvor det keder mig. Lægger man så oven i at scene også er super dårligt klippet, ja så har man opskriften på en meget tung og bus jagt.

Skuespillet i filmen er heller ikke særlig godt. Især Arnold spiller ekstremt dårligt – værre end han plejer – han siger ikke meget i Rusland, sikkert fordi det har været svært for ham at lyde overbevisende som russer. Og derfor er der en scene i en bil sammen med hans makker, som siger noget sjovt, og Arnold's reaktion er virkelig ringe spillet og uden dialog fra hans side, kun en “uhm” reaktion. Jeg tænker at det er en scene der skal vise deres venskab – så man føler med Arnold, når hans makker senere bliver slået ihjel – men det virker helt modsat, for som jeg ser hans spil, så virker han mere irriteret over kammeraten. Der er da heller ikke den store tude scene når makkeren nakkes.
er bare James Belushi… så kan du så selv danne dig et indtryk af om du synes han normalt er sjov/god.

Nu har jeg ikke set alle 's film, men det her må være en af hans dårligste. Normalt synes jeg han gør det helt ok.

Det er også meget sjovt at se hvad man måtte vise på film, den gang i 80'erne. Den første scene i filmen, forgår i en sauna, her har alle mændene små klæder der skjuler deres ædle dele, mens alle kvinderne er fuldstændig nøgne.

Forfilmen – her under – er en af den slags jeg virkelig hader, den viser samtlige action scener i hele filmen, mere eller mindre helt. Det siger også lidt om hvor lidt action der er i filmen, efter som de har måtte tage det hele med i forfilmen, for at sælge filmen som en action film.

Det skulle også være den første amerikanske film der har en optagelse, der er lavet på den røde plads i Moskva. De havde det vist lidt som et reklame stunt.
Men hold op en latterlig optagelse, det er filmens aller sidste scene (er der faktisk også under rulleteksten) – og virker super på klisteret – Her ser vi Arnold i billedet give honnør og der efter går ud af billedet, bag ham ser vi den røde plads. Men optagelsen må være lavet i den aller yderste krog af pladsen, for der er lidt langt ned til selv bygningen på den røde plads.

Men se selv her under

Kan jeg anbefale den?

Nej, kun hvis man virkelig er Arnold fan, for den er ski lidt kedelig.

Medie: + IMDB Link

Instruktør: Walter Hill
Manuskript: Walter Hill, Harry Kleiner & Troy Kennedy Martin
Fotograf:
Klipper:
Freeman A. Davies, Donn Aron & Carmel Davies
Musik:

: Capt. Ivan Danko

James Belushi : Det. Sgt. Art Ridzik

Ed O'Ross : Viktor Rostavili

Årstal: Spilletid: 104 min. – Land: USA

  • Skuespillet
  • Det visuelle udtryk
  • Lydsiden
  • Opfindsomheden
  • Underholdnings værdien
Overall
1.7
Tidligere artikelMin Pige Vil i Nærkontakt
Næste artikelKarate Mig Her – Karate Mig Der!