Original titel

Collision Course

En ny og banebrydende karburator, bliver stjålet fra Japan, sporene fører til Detroit i og Fujitsuka Natsuo bliver sat på sagen, men den er meget tys tys, så de siger ikke noget til det amerikanske .

I USA er Tony Costas på sammen sag, dog af helt andre årsager, for hans gamle – nu pensioneret – makker er blevet slået ihjel af nogle fæle mænd. Og det vil han gerne til bunds i.

De to render selvfølgelig ind i hinanden, og der opstår en masse turmult.

Her er virkelig en film jeg havde glædet mig til at gense, for jeg huskede at den indeholdte en rigtig fed , den var der også, den var bare lidt kort. Men stadig virkelige god og ret realistisk (på sådan en Hollywood – ikke en O.J. Simpson – argtig måde) og anderledes af hvad man ellers ser i action film, og det er sådan jeg huskede den. Den skuffede ikke, omend den var lidt kort.

Jeg kan faktisk godt lide filmen, nostalgi spiller nok også lidt ind her, men den er nu meget hyggelig. Der er ikke det store at komme efter rent historie mæssig, men det gør ikke så meget, for det er jo ikke den slags film. Det er også langt fra et mesterværk men en ok og underholdende film.

Samspillet mellem Jay – i hvad jeg lige har kunne finde frem til, eneste film hovedrolle –  og Pat er ganske fint. Der er også gode kræfter på bad guy siden, Chris Sarandon spiller hovedskurken, men vi finder også den altid gode Tom Noonan som hans højrehånd.

Den danske titel er vildt latterlig. Den kører helt klart på at Pat Morita, var kendt for karate kid filmene her hjemme. Men den er latterlig fordi det netop er en pointe i filmen at han ikke kan karate. Man kan selvfølgelig se det som om det er ham der “siger det” fordi vi som udgangs punkt tror han kan karate. Under alle omstændigheder så synes jeg den er plat.

Slut opgøret er faktisk ret voldsomt, i forhold til resten af filmens tone. Især den måde Saradons karakter bliver slået ihjel på, er ret vild.

  • Tom Noonan og er også at finde på rollelisten.

Kan jeg anbefale den?

Ja, bestemt, den er ret hyggelig. Om ikke andet så se den for den korte, men vildt fede biljagt.

Medie: + IMDb Link

Instruktør:
Manuskript: Robert Resnikoff & Frank Darius Namei
Fotograf: Daniel Pearl &
Klipper:
& Sonya Polonsky
Musik:

Pat Morita : Investigator Fujitsuka Natsuo

Jay Leno : Detective Tony Costas

Chris Sarandon : Philip Madras

Årstal: Spilletid: 100 min. – Land: USA

  • Skuespillet
  • Foto & klip
  • Lyd og musik
  • Manus og opfindsomhed
  • Underholdnings værdien
Overall
2.8
Tidligere artikelEn Russer Rydder Op i Chicago
Næste artikelO’Briens Mareridt