Så at filmen “Cool World” lå på , mindes at have set den, der i start 90'erne, men er nu ikke helt sikker.
Det er sådan set også underordnet, for jeg kommer aldrig til at se den færdig, for forbindelsen røg mit i filmen, og Prime gik ned.

Men kender i det når man bare kan mærke at en film ikke er god, allerede fra starten af, sådan havde jeg det med denne her, var hele tiden lige ved at stoppe den – var begyndt at spol frem i den – jeg havde nok set den til ende, hvis ikke det var at Prime var gået ned, men nu ved jeg tilgengæld at jeg nok aldrig for set det sidste.

Når med hvad var det så jeg ikke kunne lide ved filmen?
Jeg er lige ved at sige alt, men der er nu nogle meget fede stemnings – tegnet – billeder i filmen.

Men ellers er der ikke rigtig noget der giver mening, vi starter i 1945, her er Pitt's karakter lige kommet hjem fra krigen, han kører galt på motorcykel og imens han ligger i vildrede, bliver har “suget” ind i en tegnefilms verden. Nu hopper vi så frem til , her finder vi Byrne's karakter som sidder i fængsel, men han er kun et par dag fra at være en fri mand igen. Alt imens han har været i fængsel, har han lavet en ret populær tegneserie der hedder Cool World. I den verden er der en sexet kvinde – med stemme og spillet af Basinger – som rigtig gerne vil ud i den “rigtige” verden.

Jeg har jo så ikke fået det hele med, men Brad Pitt er nu en slags politimand i tegne verden, jeg ved ikke hvorfor. Byrne kommer ind i tegneverden, for jeg tror den tegnet dame – som han selv har skabt – skal bruge ham for at komme ud i den rigtig verden. Det hele er lidt noget rod, og der er en masse ting jeg ikke forstår. Jeg skal selvfølgelig ikke kunne sige om der kommer den helt store åbenbaring til sidst i filmen, men jeg har nu svært ved at tro det. Historien giver bare ingen mening.

 

Det tekniske i filmen er også ret skidt, animationer er dårlige, og interaktionen mellem rigtig og tegnet virker bare ikke overbevisende – husk vi er 4 år efter Roger Rabbit, som virkelig sparkede røv, hvad interaktion angår. Se bare på det billede jeg har som “cover” til dette indlæg Pitt kigger ikke på den tegnet karakter

Man har også gjort sådan at nogle af de tegnede ting er der rigtigt, så ikke tegnet personer f.eks kan gå igennem en dør. Den ide kan jeg sådan set godt lide, den er bare ikke særlig vellykket lavet.

Som sagt så har jeg ikke set filmen til ende – det er også derfor den får dette skriv i stedet for mine normale “anmeldelser” – men jeg er nu ret sikker på at den ikke vinder noget i den sidste halvdel.

Og hvad sker der for Brad Pitt's jakkesæt, hvorfor skal det være alt for stort til ham? (set billedet herover)

Jeg har søgt lidt på filmen, og fundet ud af at Ralph Bakshi havde ingen kreativ kontrol på filmen overhovedet, han ville lave en R rated filmen, men filmens producer ville have en familie film. Jeg læste at det kom så vidt at Bakshi endte med at stikke produceren en på tuden, om det er sandt ved jeg ikke, men jeg har en ide om at han godt kunne finde på det.
Han ville heller ikke have Basinger med i filmen, hun skulle efter sigende have sagt til ham at hun gerne ville lave en film hun kunne vise til børnene i den velgørenheds organisation hun arbejde for, her til havde han svart “Så skal du finde din en anden instruktør, skat”

Bakshi lave ikke flere spillefilm efter den her, men gik all in på sine malerier, og lavede et par kort og tv -film.

Tidligere artikelAmerica 3000
Næste artikelSidste Udkald