Så gik Hr. Petersen bort, og som altid når jeg læser/hører om nogle af de filmfolk jeg er vokset op med, dør. Så kommer jeg – helt naturligt – altid til at tænker på deres filmografi. Og der en bestemt film i Wolfgang Petersen’s film liste, der står mig meget nær. For Den Uendelige Historie var en af de aller første film jeg så i biografen, og den gjorder et vildt indtryk på mig, har holdt af den lige siden – selv om den har sine fejl hist og her.

Men der er nu også andre gode film på listen, der er selvfølgelig mesterværket “Das Boot”. Og så har jeg altid haft et sweet spot for “Fjender” (Enemy Mine), jeg har lige fået den på DVD og glæder mig til at gense den. Og så husker jeg også “Shattered” som en ret effektiv thriller, og måske en smule overset, jeg ser den i hvert fald sjældent nævnt.

Af hans mindre heldige film er “Air Force One” som jeg virkelig ikke bryder mig om. Og så har jeg heller aldrig været specielt glad for “Lige på Kornet” (In the Line of Fire).

Men der er heldigvis flere gode end dårlige film – af dem jeg har set – på hans CV.

God rejse Hr. Petersen
og tak for nogle fantastiske film

Nogle af mine favoritter

  • Ubåden
  • Fjender
  • Den Uendelige Historie
  • Shattered

klik på billedet & find mere info på ImDb

“Theaters are always going to be around, and doing fine. With computers and technology, we’re becoming more and more secluded from each other. And the movie theater is one of the last places where we can still gather and experience something together. I don’t think the desire for that magic will ever go away.”

Tidligere artikelGalaxina
Næste artikelConan Barbaren