Den Romerske Kejser Caligula, var en temmelig syg og person. Han udnævnte bl.a. sig selv til Gud og sin hest til senator. Havde en affære med sin søster og oparbejder et gigantisk bordel.

Dette er histories om hans storheds tid og fald.

Så fik jeg også genset den meget omtalte Caligula, og må indrømme at jeg så en del af den på fast forward, for de 2 timer og 36 minutter film varer, kunne jeg simpelthen ikke holde til.

Film er baseret på et teater stykke af , og det kan man godt se, de spiller i hvert fald som var det teater. Højt og tydeligt med både sprog og krop, så dem nede på bagerste række også får noget for pengene.

Filmen er jo kendt  – berygtet – for de pornografiske scener, og at de medvirkende – de kendte af dem – ikke vist at det skulle med, men de må have vist noget for de er da selv halv/hel nøgne flere gange i filmen, og går forbi folk der har sex. Jeg kan godt se at der er indsat mere udpenslede sex scener, men helt uvidende kan de ikke have været. Og Helen Mirren er endda men på rollelisten i en genindspilning fra midt 00'erne (jeg dog ikke om den er blevet til noget).
Ud over sex er den faktisk også temmelig voldelig, der er nogle der får kappet hovedet af, af en kæmpe rulle maskine ting. Der er også en der får tissemanden skåret af, som der efter bliver fodret til et par hunde. Skal sige at det er ikke alle effekterne der er lige godt lavet, den der tissemand ser i hver fald ikke ægte ud.

Skal jeg fremhæve en enkelt ting ved denne film, så er det Helen Mirren, hun er klart den der spiller bedste. Og så er hun super fræk i rollen som Caesonia. (se bare det stillbillede af hende her på siden).

PS:  er kostume designer og art director.
PSS: Tinto Brass er også kamera operatør.

Kan jeg anbefale den?

Ja og nej, jeg synes ikke rigtig den holder, og den er alt for lang, men rent film historie mæssig, så synes jeg jo et eller andet sted, at man skal se den.

Medie: + IMDb Link

Instruktør: Tinto Brass
Manuskript: Masolino D'Amico & Gore Vidal
Fotograf: Silvano Ippoliti
Klipper:
Nino Baragli
Musik:
Bruno Nicolai

Malcolm McDowell : Caligula

Teresa Ann Savoy : Drusilla

Helen Mirren : Caesonia

Årstal: Spilletid: 156 min. – Land: &

  • Skuespillet
  • Det visuelle udtryk
  • Lydsiden
  • Opfindsomheden
  • Underholdnings værdien
Overall
1.6
Tidligere artikelBlade Runner
Næste artikelDelta Force 2