Vi er i år 2019, hvor seks androider – også kaldte replikanter – er stukket af fra en rum koloni, og er taget til jorden for at finde/møde deres skaber. To af dem blev skudt ved ankomsten til jorden, men der er stadig fire på fri fod.

Politimanden Deckard bliver kaldt tilbage i tjeneste – mod sin vilje – i Blade Runner enheden, en enheder der jagter og eliminere replikanter, eller pensionere dem som det så smukt hedder når man “dræber” en af dem.

Jeg så Final Cut versionen i , her fornylig, og det er efter min mening, den bedste version, og den jeg vil anbefale dig at se.

Der er jo skrevet stolpe op og stolpe ned om dette mesterværk, så jeg vil bare slutte mig til koret og sige at, hvis du er Sci-fi nørd – eller bare filmnørd i det hele taget – så er denne film, simpelthen en skal se film.

Deckard androide eller ej? Det er jo det helt store spørgsmål her. Og det er bare at søge lidt på nettet, så kommer der masser af teorier op. Der er den med de røde øjne og så er der dem som mener at hvis han er så bliver historie og især slutningen lige gyldig.
Jeg ved ikke rigtig i hvilken lejer jeg står, og er måske også lidt lige glad, nyder bare filmen for alt det andet den er.
Men da jeg så den igen, slog det mig at, det kunne jo også være at Batty redder Deckard til sidst fordi han er en replikant. Men så kan man igen vende den om og sige hvordan ved han det? Og så er vi lige langt.

Jeg synes bare man skal sætte sig ned og nyde denne på alle måde lækker cocktail af en film, og så kan man jo altid analysere sig ihjel efter hvis man har lyst.

Jeg fandt lige den original forfilm, fra 82 versionen, med voice over og det hele. Det var jo den version jeg så den gang på VHS, har aldrig set den siden, for jeg savner bestemt ikke den der fortæller stemme.

Kan jeg anbefale den?

Ja!

Medie: BIOGRAFEN + IMDb Link

Instruktør: 
Manuskript: Hampton Fancher & David Webb Peoples
Fotograf: Jordan Cronenweth
Klipper:
Marsha Nakashima &
Musik:
Vangelis

: Rick Deckard

: Roy Batty

Sean Young : Rachael

Årstal: Spilletid: 117 min. – Land: , &

  • Skuespillet
  • Det visuelle udtryk
  • Lydsiden
  • Opfindsomheden
  • Underholdnings værdien
Overall
5
Tidligere artikelEn Mand Ser Rødt 4 – Hævnen
Næste artikelCaligula