Original titel

Gridlock

Også kendt som

The Great American Traffic Jam

En dag går alt bare galt på motorvejene ved Los Angels og det skaber den en trafikprop efter den anden.

Midt i det hele står trafikleder Buzz Gregory, som er på vej på ferie for at redde sit synkende ægteskab, men han er også den eneste der kan få trafikken op at kører igen. Nu er spørgsmålet, kan han redde både sit ægteskab og trafik kaosset?

Som udgangspunkt så virker den her film ret realistisk, det er vel sådan set en mild form for katastrofe film. Og så er der delen med hans ægteskab der er ved at gå i opløsning, åbenbart fordi han arbejder for meget. Begge ting fortalt meget realistisk.

Men så kommer der de her tre ulykker som gør at hele vejnettet går ned.

  • Ulykke 1 – en gamle dame der er til køreprøve, og er fuldstændig sindssyg og kører ind i alt og alle, uden at kørelæreren (spillet af i hans nok mindste rolle) griber ind.
  • Ulykke 2 – en golfspiller, der bliver ved at blive forstyrret af sine venner, og da en lastbil tuder i hornet lige i det han slår sit slag, går han helt amok og begynder at skyde golfkugler ud på vejen.
  • Ulykke 3 – to syko lastbilchauffør der kører om kap, og kører også ind i alt og alle, ender selvfølgelig med at kører galt. De drikker sig så stive i vodka med appelsiner, for det var det der var i deres to lastbiler ( spiller en af lastbil chaufførerne).

Men de her ulykker er så latterlig overdrevent og vildt urealistiske at de falder helt uden af trit med resten af filmen.

Der er også en sekvens med en soldat og en megafon overfor kun 20 soldater, der er fjollet på den ikke sjove måde, og det passer heller ikke ind i resten af filmen. Og er så piv ringe at jeg ikke fatter det ikke er klippet ud af filmen. Men der skulle nok lige være lidt at grine af.
(Flyver de ud med WC'er?)

Vores helt kender åbenbart bare alle, der er gode at kende i en trafik prop situation. Og er åbenbart også den eneste medarbejder der kan noget som helst – effektivt – med det her vej problem halløj, hvorfor er de andre ansat der?

Jeg kunne blive ved, men vil holde her og bare tilføje at denne filmen skal man går langt uden om. Men hvis du gerne vil pine dig selv så ligger hele filmen faktisk på YouTube, (i hvert fald da jeg skrev dette indlæg).

Kan jeg anbefale den?

Nej, jeg måtte selv give op og spole for at komme igennem den.

Medie: + IMDb Link

Jeg kunne ikke finde en trailer, men fandt de første 8 min af filmen med danske tekster.

Instruktør: James Frawley
Manuskript: Dave Hackel & Steve Hattman
Fotograf: Charles Correll
Klipper:
Domenic Dimascio
Musik:
Arthur B. Rubinstein

John Beck : Buzz Gregory

Noah Beery Jr. : Barney

Shelley Fabares : Louise Gregory

Årstal: Spilletid: 100 min. – Land:

  • Skuespillet
  • Det visuelle udtryk
  • Lydsiden
  • Opfindsomheden
  • Underholdnings værdien
Overall
0.5
Tidligere artikelSylvester Stallone
Næste artikelHard Target