Filmen handler om skovdrengen Jack, der er forelsket i prinsesse Lili. Og derfor viser han hende det mest hellige i skoven, en enhjørning.

Lili rør ved en af enhjørningen, og så bryder helvede løs.

For samtidig vil den onde dæmon Darkness, slå de to sidste enhjørningen ihjel, for der ved at skabe evigt mørke hvor han er herre over alt og alle.
i sammen ombæring kidnapper han også Lili, for han skal nemlig giftes med hende for at det hele kan gå op.

Jack og hans kumpaner af dværge, feer og andet godt, skal nu ud og redde dagen (og prinsessen)

Flot og stemningsfuldt markværk fra .

Der er virkelig en god stemning i dette eventyr og den er har også nogle rigtig flotte billeder. Men så er der heller ikke så meget mere godt at sige om den.

Skuespillet er helt i skoven, lige på nær Tim Curry som Darkness, han gør det godt. er helt elendig, jeg ved ikke om Ridley Scott har sagt at han skal spille rolle lidt som en abe, men han bevæger sig i hvert faldt lidt rundt som en. De andre spiller heller ikke godt.
Annabelle Lanyon som spiller feen Oona, har de vildeste og mest intense øjne, så jeg blev næsten helt bange for hende og tænkte det må være en psyko fe det der – er det mon meningen?

Effekterne i filmen er meget svingende, de er ellers lavet af den meget talentfulde (Robocop, Det grusomme udefra og Sidste udkald bare for at næven et par stykker). Darkness er super fedt lavet, men så er der en sumptroldkvinde ting som er virkelig dårligt lavet, hun virker bare slet ikke og lugter langt væk af gummimonster (se i sær hendes fingere).

Jeg så director's cut udgaven, men jeg tror ikke det gør den store forskel, der er bare lidt mere skidt at se igennem.

Kan jeg anbefale den?

Nej ikke rigtig, kun hvis man har lyst til at se hvordan en god instruktør virkelig kan skide i nælleren en gang i mellem. Det gør den gode Scott nu af og til…. host*G.I. Jane*host!

Medie: + IMDb Link

Instruktør: Ridley Scott
Manuskript: William Hjortsberg
Fotograf:
Klip:

Musik:
&

Tom Cruise : Jack
Mia Sara : Princess Lili
Tim Curry : Darkness

Årstal: Spilletid: 94 min. – Land:

  • Skuespillet
  • Det visuelle udtryk
  • Lydsiden
  • Opfindsomheden
  • Underholdnings værdien
Overall
2.6
Tidligere artikelFarlig Vej til Kina
Næste artikelFirewalker