Jeg har forsøgt at se et par nyere – eller lav budgets film, som de helt rigtig burde hedde, men B-film lyder bare bedre – det var “WeedWolf” (2011) en film om en vareulv der dræber unge mennesker der har røget sig skæve, og derfor også selv bliver skæv.

Og så gladiator filmen “Kingdom of the Gladiators” (2011) der selvfølgelig handler om gladiatorer der slås.

Har også tidligere set den forfærdelige “Ninja cheerleaders” (2008) der handler om nogle cheerleader ninja babes, der skal redde deres mester fra nogle slemme slemme fyre.

De er alle tre noget lort, for at sige det mildt, og er endt på min film du skal undgå til den dag du dør liste på letterboxd.

Et af min problemer med de her nyere B-film, er at i dag kender man til fænomenet kultfilm, så det kan tit være formålet med at lave filmen, at man forsøger at lave en kultfilm, for så kan den jo blive et lille hit. Problemet er bare at man kan ikke sætte sig for at lave en kultfilm, det er noget ens film bliver – hvis man er heldig. Nu skal jeg jo ikke skærer alle nyere B-film over en kam. Der kan jo også være nogle der er lavet med hjertet, men at man bare ikke har pengene, dem er der helt sikkert også. Og hvem ved måske de er helt ok, jeg finder nok bare ikke frem til dem, da jeg ikke har lysten til at ser nyere B-film, fordi de fleste er som de 3 jeg har nævnt her, desværre. Og for lige at få det på det rene, så jo, der er også en masse af de gamle, der stinker og ikke er værd at bruge tid på. Men selv dem fortrækker jeg frem for de nye.

For nogle af de ting de gamle har kørende for sig er effekterne, i de gode 80'er dage var de praktiske, hvor de i dag meget ofte er computer lavet. Så som i den gladiator film jeg så. Og jeg vil langt heller se en dårlig praktisk effekt end en halv god computer effekt. For de praktiske effekter kan bare noget og er altid godt integreret – for de er der jo lige som. End de her dårligt integreret plastik effekter man få fra en computer – med mindre man har en masse penge at smide efter dem (og det har man som regel kun hvis man hedder Spielberg, Cameron eller noget andet stort).

Og så er der et faktum at de gamle film var skudt på film, hvor de nye er skudt på video eller andre form for digital optager. Og der ser film jo bare så meget bedre ud.

Så kort sagt, jeg er ikke fan af nyere B-film. Jeg har i hvert fald ikke set en jeg kunne lide endnu, de virker oftest for tænkt. Jo, jo de gamle film var da også lavet for at tjene penge, men de havde stadig noget mere at byde på, synes jeg.

Og heldigt for mig, er der masse af de gamle at tage af, så jeg løber ikke tør lige foreløbig.

Weed Wolf Trailer

Tidligere artikelHard to Kill
Næste artikelWounded